Selecteer een pagina

Mijn passie voor de natuur bestond er aanvankelijk uit, om erop uittrekken met fiets,telescoop en verrekijker. Veel tijd kon ik er jammer genoeg niet insteken vanwege mijn werk en een druk gezinsleven. Maar na mijn pensionering combineerde ik het vogelen steeds vaker met zoveel mogelijk te fotograferen. Ik schafte een Canon camera D7 met een 400 mm DO F.4,0 vaste lens aan ook van Canon.

Dat was voor mij een goed hanteerbare combinatie voor de fiets en wandelen. Na verloop van tijd merkte ik dat er nog zoveel moois was, waar ik niet aan toe kwam: zoals libellen,vlinders, paddenstoelen en heel veel andere schoonheid. Ik wilde dat toch wel zo mooi mogelijk fotografisch vastleggen, want aanvankelijk deed ik dat ook met die 400 mm lens, maar dat bevredigde niet echt.

Dus schafte ik een Tamron macro lens aan van 180 mm. Paddenstoelen zijn zo fotogeniek, die ik best wel veel fotografeerde, maar U zult ze niet aantreffen, want ik had best wel moeite om ze goed op naam te brengen.  Om foto’s in de website op te nemen van paddenstoelen zonder naam, daar had ik toch wel moeite mee, maar misschien later toch weer wel.

Hoe meer ik macrofotografie deed hoe groter mijn bewondering voor de prachtige details van deze insecten. Mijn foto verzameling groeide wel aardig en wat nu? ….Vandaar deze website. Ik heb er geen grote fotoreizen voor hoeven te maken. Het ligt allemaal zo binnen handbereik ,je moet er gewoon de tijd voor nemen en vooral er voor open staan.

Bij mij was de caravan,wandelingen,fietstochten in Europa meer dan voldoende. Ik weet bijna van iedere foto waar en hoe ik die gemaakt heb, zo beleef ik de natuur met volle teugen. ook omdat een bijzondere soort ook wel weer erg veel indruk op mij, ook al
ben ik echt geen soorten jager.

Frans van Lier

De plek waar het allemaal begon:

huizen

Plek waar de eerste foto’s vandaan komen!